Këshilla më e rëndësishme për mbrojtjen nga dielli tashmë po ndiqet nëse përdorni vazhdimisht krem ​​kundër diellit. Megjithatë, ekziston një kërkesë tjetër që është po aq e rëndësishme që është riaplikimi korrekt. Edhe nëse përdorni SPF-në më të lartë në dispozicion, nëse nuk po riaplikoni mjaft shpesh, ndoshta jeni shumë më pak të mbrojtur nga sa mendoni.

Sa krem ​​dielli më duhet?

Do t’ju duhet të përdorni krem dielli në madhësi sa kokrra e bizeles për të mbuluar vetëm fytyrën dhe qafën. Dhe rreth nje ounce për të mbuluar krahët,këmbët ,fytyrën dhe qafën të gjitha sëbashku.

Gjatë gjithë ditës, a duhet vërtet të riaplikoj kremin kundër diellit?

SPF i kremit tuaj të diellit është plotësisht i garantuar vetëm për dy orë pas aplikimit.

Shumica e profesionistëve të shëndetit publik pajtohen se kremi kundër diellit duhet të riaplikohet çdo dy orë ose më shumë. Metoda e përdorur për të vlerësuar SPF është faktori kryesor pas kufizimit prej dy orësh. Vlerësimet me SPF matin sasinë e mbrojtjes nga dielli që do t’ju ofrojë një produkt kremi kundër diellit për një periudhë prej 120 minutash. Përqindja e mbrojtjes që merrni nga ai krem ​​kundër diellit nuk pasqyrohet në numrin SPF.

SPF 100 nuk do të thotë se jeni plotësisht i mbrojtur dhe nuk keni nevojë për riaplikim gjatë ditës. Duhet të ripërdorni shpesh kremin kundër diellit sepse humbet efektivitetin e tij me kalimin e kohës. Nëse keni qenë duke djersitur ose duke notuar në ujë, humbja efektivitetit ndodh shumë më shpejt. SPF 30 ose 50 konsiderohen si standardi më i mirë sepse mbrojtja nga UVB rritet pak nëse aplikoni diçka mbi SPF 15, bazuar në nivelin tuaj të zgjedhur SPF, që përkthehet në: SPF 50 që bllokon 98% të rrezeve UVB, SPF 30 që bllokon 97% të rrezeve UVB dhe  SPF 15 e cila bllokon 93% të rrezeve UVB

Ju mund të mos keni nevojë për një aplikim të dytë nëse punoni brenda dhe jeni ulur larg dritareve. Por kini kujdes sa shpesh dilni jashtë.

Në faqen tonë të internetit mund t’i gjeni kremrat kundër diellit të sugjeruar.

Evy Technology

Timeless

Obagi

DMK

GlamShop

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop